ALGEMENE VOORWAARDEN

Bij het boeken van een fotosessie gaat de klant akkoord met onderstaande algemene voorwaarden.

Algemeen

Picture This heeft de intentie alles wat op de website staat correct en volledig weer te geven, er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die op de website is geplaatst. Picture This aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade ten gevolge van het gebruik van de website of het gebruik van (beeld)informatie die op deze site wordt verstrekt. Picture This kan niet aansprakelijk worden gesteld bij materiële en/of immateriële schade tijdens een fotosessie in de studio.

De foto's mogen alleen gebruikt worden door de eigenaar, Lindsay Dhont. Picture This stelt steeds klein formaat afbeeldingen met watermerk beschikbaar aan haar klanten voor het gebruik op sociale media. Enkel beelden die voorzien zijn van een watermerk (logo Picture This) mogen online/op sociale media gebruikt worden.

Bij gebruikmaking van de diensten van Picture This in welke zin dan ook, gaat u automatisch akkoord met deze voorwaarden.


Auteursrecht

Het auteursrecht van de foto's ligt ten allen tijde bij de fotografe, Lindsay Dhont, van Picture This. De klant geeft de fotografe toestemming om de gemaakte foto's van de klant te gebruiken voor promotie doeleinden op internet/sociale media en in drukwerk. De klant ontvangt hiervoor geen vergoeding of restitutie. Wanneer de klant aangeeft niet akkoord te gaan met het gebruik van de foto's voor promotie doeleinden, geldt er een toeslag van 30 euro. De huidige prijzen zijn berekend op gebruik van de foto's ter promotie. Het is niet toegestaan om ontvangen digitale bestanden op het internet te plaatsen in een andere bewerking dan dat deze is aangeleverd door de fotografe. Na ontvangst van de digitale fotobestanden heeft de klant het recht tot voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken. Picture This zal de digitale bestanden die voortvloeien uit de fotosessie na 12 maanden verwijderen.


Fotoshoot

Om een afspraak voor een fotosessie vast te leggen stuurt de fotograaf altijd een bevestiging. De afspraak is pas definitief zodra de fotograaf een bevestiging heeft gestuurd. Als de klant niet akkoord gaat met de algemene voorwaarden, neemt deze uiterlijk een week voor het plaatsvinden van de fotoshoot contact op met de fotografe.

Een pregnancy shoot, mommy & me shoot, love shoot en een family shoot duurt gemiddeld 30 minuten. Een newborn shoot duurt 2 à 3 uur. 

Bij een pregnancy shoot, mommy & me shoot, love shoot en een family shoot zitten 5 digitale bestanden in hoge resolutie in de prijs inbegrepen.

Bij een kidsshoot zitten 5 digitale bestanden in hoge resolutie bij de prijs inbegrepen. Extra bestanden kunnen tot 6 maanden na de fotosessie worden bijbesteld voor 5 euro per digitaal beeld of 50 euro voor de hele reeks.

Picture This hanteert een levertermijn van 3 tot 4 weken. De digitale foto's worden verzonden aan de klant door middel van een downloadlink per mail nadat de klant hun keuze doorgaf in de online gallerij. 

Indien je tijdens een fotosessie ergens ontevreden over bent of iets niet mooi vindt, dan dien je dit direct aan de fotografe te melden. Klachten achteraf hierover worden als niet gegrond beschouwd.


Betaling

De fotografe kan steeds een voorschot vragen bij het boeken van een fotoshoot. Dit voorschot dient binnen de 5 kalenderdagen worden overgeschreven op het opgegeven rekeningnummer van Picture This. Wanneer dit bedrag niet wordt overgeschreven binnen de 5 kalenderdagen, wordt de boeking automatisch als nietig beschouwd en krijgt u een annulatiebevestiging.

Na afloop van de fotoshoot kan er cash worden betaald of via Payconiq by Bancontact. Extra fotobestanden of producten die na de fotoshoot besteld worden, dienen per overschrijving te worden betaald. De extra fotobestanden worden pas geleverd indien de betaling binnen is.

Picture This behoort tot de kleine ondernemingen onderworpen aan de vrijstellingsregeling van belasting. BTW is hierdoor niet toepasselijk.


Cadeaubonnen en kortingsbonnen

Kortingsbonnen zijn niet geldig i.c.m. met acties / aanbiedingen. Cadeaubonnen zijn alleen verkrijgbaar bij Picture This en geldig tot en met 1 jaar na uitgifte datum en zijn niet inwisselbaar voor contanten. Cadeaubonnen kunnen niet worden geretourneerd. Een cadeaubon is niet overdraagbaar. Cadeaubonnen zijn geldig voor de fotosessie of producten waarvoor ze zijn uitgegeven, zoals op de cadeaubon staat vermeld.


Annuleringsvoorwaarden

In geval van ziekte is het mogelijk om minimaal 24 uur voorafgaande aan de fotoshoot kosteloos een afspraak te verzetten. Bij annulering van een geboekte fotoshoot door de klant brengt de fotograaf 25% van de overeengekomen totaalprijs in rekening.

Wanneer bij een newbornshoot de afspraak niet door kan gaan in verband met vroeggeboorte of een slechte situatie van de moeder en/of baby, dan worden hier geen kosten aan verbonden.

Indien Picture This de afspraak niet kan nakomen door ziekte zal deze kosteloos op een ander tijdstip met u worden afgesproken.

Mocht door een technische storing aan de apparatuur de afspraak niet door kunnen gaan, zal Picture This kosteloos een andere afspraak met u maken en u hierop 20% korting geven.


Aansprakelijkheid

Picture This is niet aansprakelijk voor enige schade welke voor de wederpartij is ontstaan. Tenzij er sprake is van grove schuld of opzet aan de zijde van de fotograaf. De aansprakelijkheid is in elk geval beperkt tot de hoogte van het factuurbedrag. Picture This is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen op niet-gekalibreerde beeldschermen of op fotoafdrukken bij producten die niet door haar zijn geleverd.

Picture This stelt zich niet aansprakelijk voor het leveren van minder of minder goede foto's dan normaal door onvoorziene omstandigheden die buiten de invloed van de fotograaf vallen. Hieronder vallen onder andere de volgende situaties: kinderen die niet meewerken, instructies die niet opgevolgd worden, weersomstandigheden, en nog veel meer...